Καλέστε μας 694.940.73.99 - work@logo-factory.eu

Σχεδιασμός επαγελματικής κάρτας

Σχεδιάζουμε τις επαγγελματικές σας κάρτες ανάλογα με το στυλ και τα στοιχεία της εταιρικής σας ταυτότητας

Θα έχετε προσέξει ορισμένες εταιρικές κάρτες που είναι πάρα πολύ ωραίες και άλλες που φαίνονται πολύ ερασιτεχνικές. Κάποιες δίνουν την εντύπωση μιας σοβαρής και έγκυρης εταιρείας και άλλες μοιάζουν με εκπτωτικά κουπόνια που μοιράζουν στο δρόμο. Τί είναι αυτό που κάνει κάποιες εταιρικές κάρτες να φαίνονται πιο επαγγελματικές από κάποιες άλλες; Είναι το χρώμα; Είναι η γραμματοσειρά; Είναι η σχεδίαση;

Η σωστή δομή και ο άρτιος σχεδιασμός της επαγγελματικής σας κάρτας αντικατοπτρίζει τον επαγγελματισμό μιας επιχείρησης.

Η σωστή και επιτυχημένη σχεδίαση μιας εταιρικής κάρτας δεν είναι κάποιο μυστήριο. Ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες μπορείτε να σχεδιάσετε την εταιρική σας κάρτα έτσι ώστε να ξεχωρίζει.

Τα χρώματα της κάρτας πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά της υπόλοιπης εταιρικής ταυτότητας με τους σωστούς κωδικούς χρωμάτων καθώς συνήθως υπάρχει απόκλιση από το αποτέλεσμα της οθόνης ή κάποιου απλού εκτυπωτή, οπότε να βρείτε μαζί με τον σχεδιαστή σας τον κωδικό στο σύστημα Pantone. Η κλασσική διάσταση της κάρτας είναι 9cm x 5,5cm αλλά μπορεί να σχεδιαστεί σε άλλη διάσταση εφόσον το “απαιτεί” το concept της εταιρικής ταυτότητας. Μπορείτε να αποκτήσετε και δίπτυχη επαγγελματική κάρτα σε διάσταση 9cm x 5,5cm η κάθε πλευρά ανάλογα με τις ανάγκες της επικοινωνίας.

Ο καλός σχεδιασμός της επαγγελματικής σας κάρτας θα σας κάνει να ξεχωρήσετε από τους ανταγωνιστές σας στον χώρο στον οποίο ανήκετε.

Η σωστή και επιτυχημένη σχεδίαση μιας εταιρικής κάρτας δεν είναι κάποιο μυστήριο. Ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες η εταιρική σας κάρτα θα ξεχωρίσει.

Αντίθεση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν σχεδιάζουμε μια εταιρική κάρτα είναι ή αντίθεση. Η αντίθεση είναι ένα πολύ σημαντικό οπτικό στοιχείο. Η πιο απλή αντίθεση είναι το μαύρο κείμενο στο άσπρο χαρτί. Μπορούμε να γίνουμε πολύ δημιουργικοί χρησιμοποιώντας χρωματικές αντιθέσεις όπως μπλε-πορτοκαλί ή κόκκινο-πράσινο. Ας θυμηθούμε τον χρωματικό κύκλο που συναντήσαμε πρώτη φορά στο σχολείο. Για να βρείτε αντίθετα χρώματα χρησιμοποιήστε τα αντικριστά χρώματα του χρωματικού κύκλου (συμπληρωματικά χρώματα). Αντιθέσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε επίσης με τα γράμματα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έντονα γράμματα για το όνομα και λεπτά για τα υπόλοιπα στοιχεία της κάρτας.

Σωστή τοποθέτηση

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας είναι το πόσο οργανωμένα είναι τα στοιχεία της κάρτας. Όλες οι πληροφορίες που έχουν σχέση μεταξύ τους πρέπει να βρίσκονται κοντά. Για παράδειγμα δεν θέλουμε το όνομα να βρίσκεται μακριά από τον τίτλο εφόσον το ένα αναφέρεται στο άλλο. Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας αποτελούν μία ομάδα. Πολλές φορές στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται αποκλειστικά στο αναφερόμενο όνομα καλό είναι να αποτελούν μια μικρότερη υπό-ομάδα. Προσοχή στην τοποθέτηση των στοιχείων στην επιφάνεια της κάρτας. Είναι απαραίτητο να βρίσκονται τουλάχιστον 4-5mm από την άκρη της κάρτας ώστε να μην φαίνονται ότι πέφτουν έξω από τα όριά της.